Tintahal blog

Egy blog a tintahalakról.

Friss topikok

Linkblog

Kiborult pohár vízből jönnek a kicsik?

2011.05.28. 10:36 | Komor | Szólj hozzá!

Címkék: squid kicsi kutya ölelés tintahal grass legkisebb pickfordiateuthis pulchella kutya?

Az utóbbi időben igencsak sokszor szóba került az óriás tintahal, gondoljunk csak arra, hogy felmértünk, neki van a legnagyobb szeme a világon, vagy kellemes nosztalgikus - a kukoricalepény édeskés aromájára erősen emlékeztető - utóízzel a szánkban gondoljunk vissza a zongorán előadott Giant Squid dalra.
Gondoljunk.

 


De... Most gondoljunk arra is, hogy az ÓRIÁS tintahalak mellett nem csak ÓRIÁS tintahalak élnek, hanem azoknál sokkal kisebb példányok is, akiket nem lehet csakúgy, egyetlen kézlegyintéssel elintézni, mert visszajönnek, akárcsak a messzire száműzött, de végül hiányunktól szenvedő legyek.




Először is szögezzük le, hogy intoleránsnak lenni a mai világban rég nem way, másodsorban pedig azt, hogy csak azért mert egy tintahal kicsi, még joga van a reggeli kávéhoz neki is.

                  joga

                                        van


No de melyik hát a legkisebb tintahal faj? Különös, de ennek a legkisebb tintahal-fajnak van - betűszámlálással bizonyítva - egyben az egyik leghosszabb neve is. Megnevezése: Pickfordiateuthis pulchella, azaz The Grass Squid, vagyis a Fű tintahal, és átlagos testhossza 2.2 centiméter. A pohár is leesett. Nincs víz, mi kifolyt volna.



Gondolkodjunk.


Jogos a kérdés, vajon mit is kezdhetünk mi egy ekkora tintahallal. Hogy választ kapjunk erre, nézzük meg a videót, amin épp akcióban látható egy hasonló méretű példány.

szelek ráznak, hull,
s könnycsepp mind, csók-csatorna
-hely, hol tűnhetek...


Lényeg a lényeg: Manapság lehetsz akár körömnyi tintahal is, a világ tárház, nyitva van
beszédülsz az ajtón olykor
csak bújjatok rajta

A bejegyzés trackback címe:

https://tintahalak.blog.hu/api/trackback/id/tr112938312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása