Tintahal blog

Egy blog a tintahalakról.

Friss topikok

Linkblog

A... a péniszrekord

2011.06.05. 11:01 | Komor | 2 komment

Címkék: vörös pénisz szín kannibál tintahal akár olykor pénisze

A google tintahal-kép találatait végig görgetve talán felmerül bennünk a kérdés, miért pont vérvörös színű a legtöbb ábrázolt tintahal. A tintahalak közismerten olyan színt vehetnek fel, amilyet csak akarnak, ha akarnak, világítanak, ha akarnak nem, és még azt is meg tudják csinálni, hogy míg az egyik oldaluk ilyen színű, a másik oldaluk olyan színű, hogy más-más üzenetet küldjenek például a tőlük balra lévő nőstény felé, és a tőlük jobbra elhelyezkedő hím felé párzás során. Vagy fordítva. Akár.

 

De miért pont vérvörös ugye? A kérdésre a válasz az, hogy főként az óriási tintahalak választják ezt a színt, azért, mert ennek a színnek a hullámhosszúsága nem terjed a víz alatt messzire, így a tintahalak - amikor vörösek - voltaképp láthatatlanok - így könnyen meg tudják közelíteni az áldozatot, anélkül, hogy eszmélne. Az áldozat pedig bármi lehet, akár másik tintahal is, ezek az állatok ugyanis közismerten kannibállok.

De hajózzunk tovább az érdekességek tengerén az aprócska gyufásdobozban ülve, amire aprócska vitorlát szereltünk - valójában papír kifeszítve fogpiszkálóra - és ne törődjünk vele, hogy már ázik be a csónak alja, és hogy odalenn a mélyben hatalmas karok tekeregnek éhesen. (De miért pont vérvörös, ugye?) Kegyvesztett konstrukciónk méhében húsunkba kérdés-penge áll.//////////////////////

Egy 10 méteres tintahal 150 kilogramm, amiből az agya 15 gramm, a pénisze pedig 1,5 méter. Ami a péniszt illeti, nem túl szerencsés óriás tintahalnak lenni szaporodás során, még ha az ember el is mondhatja magáról, hogy 1,5 méteres a pénisze. A kisfiú tintahal ugyanis a kislány tintahal csápjai közé dugja a péniszét, ami sajnos túl közel van a nőstény éles csőréhez, így mindenki el tudja képzelni, miféle balesetek érhetik szerencsétlen tintahalat. Említettük már, hogy kannibálok?

a felismerés kovács-kalapácsa üt szöget fejünk kerek kókuszába
rozsdás fém szilánkolja koponyánk mészbarlang falát

 

Merészkedjünk tovább. Újabb érdekesség a tintahalról, hogy a pénisz méret rekordot - testhez arányosan persze - a TINTAHAL tartja. Dr. Alexander Arkhipkin nemrégiben elmondta a BBC-nek, hogy egy olyan tintahalat vizsgáltak meg, amelynek erektált pénisze 67 centiméter volt, majdnem annyi, mint az állat teljes testmérete!

Már ázik be a csónak alja.

Felejtett szépségbe burkolózott minden hold.

Hogy lekerekítsük a posztot, következzen most egy videó, amelyen látható, hogy a tintahalak zöld fényben úszkálnak. Tintahalat zöld fényben úsztatni a legjobb dolog, amit tehetünk. Egy egészséges világban zöld fényben úsztatnánk csak őket egész nap.

A bejegyzés trackback címe:

https://tintahalak.blog.hu/api/trackback/id/tr282958625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kétfarkúkutya 2012.10.14. 01:34:36

köszi a blogot, nagy király!
süti beállítások módosítása